LSV: Ako se ne ogradi od Trifunovića, protest gubi građanski karakter

"Dveri, Naši, Obraz i radikali ideološki najbliži onome što je lider PSG-a u petak govorio u Novom Sadu"

05. mar 2019

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da i dalje očekuje da se Savet protesta “Jedan od pet miliona” ogradi od govora mržnje predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića na poslednjem građanskom protestu u Novom Sadu, kada je prošlog petka izvređao političke snage koje se bore za veću autonomiju Vojvodine, kao i predsednika LSV-a Nenada Čanka.

“Obrazloženje od subote, da Trifunović nije bio predviđen da govori na skupu i da se obratio na insistiranje nekolicine studenata, svakako nije dovoljno. Elementarna ljudska i politička pristojnost pre svega prema građanima Vojvodine, a zatim prema LSV-u i Nenadu Čanku podrazumevala bi da se Savet protesta od takvog govora ogradi”, naveo je LSV u saopštenju za javnost.

Ta stranka je podsetila da je Trifunović govorio o “otcepljenju i okupaciji” Vojvodine i najgrublje vređao Nenada Čanka.

“Nakon što je Boško Obradović zvaničnu zastavu Vojvodine nazvao separatističkom, na protestima već neko vreme uočljivo smetaju vojvođanska obeležja, dok se umnožavaju transparenti protiv EU i rešenja kosovskog pitanja. I ne bi trebalo nikoga da iznenadi ukoliko na nekom od sledećih protesta mikrofon dospe u ruke Dveri, ili predstavnika udruženja Naši i Obraz, koji su ideološki najbliži svemu što je Trifunović u petak rekao”, saopštio je LSV.

Dodali su da je inspiraciju za svoje političko delovanje u Trifunovićevom govoru odmah pronašla i Srpska radikalna stranka, koja je juče zatražila ukidanje zastave i grba Vojvodine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga