- Autonomija - https://www.autonomija.info -

LSV: Akcija sa građanima naterala opštinare u Novom Bečeju da smanje porez i priznaju grešku

Opoziciona Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da je zahvaljujući zajedničkoj akciji sa građanima uspela da natera opštinske vlasti u Novom Bečeju da smanje porez na imovinu koji je bio pogrešno obračunat i da priznaju da su pogrešili.

Na vanrednoj konferenciji za novinare predsednik opštine Saša Maksimović saopštio je da će inicijativa LSV-a i građana biti prihvaćena, poreske prijave stornirane, a porezi ponovo obračunati.

Prethodno su stanovnicima opštine Novi Bečej stigle poreske prijave na imovinu uvećane za 50, 100 a neke i za 300 odsto, a radnici opštinske uprave opravdavali su ta velika poskupljenja uvođenjem novog kompjuterskog softvera koji je obezbedila država.

“LSV podseća izabrane predstavnike vlasti da je interes zajednice na prvom mestu, da se ne sme potčiniti ličnim interesima, niti se smeju zbog moguće loše slike rukovodstva, skrivati kardinalne greške službenika. Zato očekujemo da predsednik opštine ispuni svoje obećanje i kazni odgovorne”, naveo je LSV.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!