LPV: Vlast odgovorna za anarhiju i bezakonje na vojvođanskim oranicama

"Kakva je to vlast koja se prema vojvođanskim poljoprivrednicima ponaša kao da su najveći kriminalci?"

02. apr 2016

Predsednik Lige paora Vojvodine (LPV) Miloš Šibul optužio je danas Vladu Srbije da je odgovorna za “haos” u kojoj državne oranice širom Vojvodine zauzima sve više uzurpatora iupozorila da takva situacija uskoro može za rezultat imati nove fizičke obračune.

“Dve nedelje nakon što je Vlada Srbije donela zaključak kojim se preporučuje lokalnim samouprava da protivzakonito dozvole svima koji su uzurpirali državnu zemlju sami prijave uzurpaciju pa da neplate kaznu i zemlju dobiju jeftinije nego da su za nju licitirali, u brojnim opštinama je apsolutno bezakonje”, naveo je Šibul u saopštenju za javnost.

Prema njegovim rečima, pojedini poljoprivrednici zauzimaju državnu zemlju i van svojih opština pa tako ima primera da su zemlju u Alibunaru uzurpirali ljudi iz Nove Pazove.

“Kakva je to vlast koja čini ovakve stvari vojvođanskim paorima? Kako se to ophodi prema ljudima koji hrane državu? Kakva je to vlast koja se prema vojvođanskim poljoprivrednicima ponaša kao da su najveći kriminalci? Koja drakonski sudi i zatvara ljude koji žive i hrane svoje porodice od poljoprivrede, a dva meseca ni reč ne progovara o preduzeću koje uzurpira 5.300 hektara zemlje u somborskom ataru? Kakva je to država i kakva je to Vlada koja donosi zakone da bi strancima i tajkunima poklanjala zemlju?”, upitao je Šibul.

Optužio je Vladu Srbije, a posebno Ministarstvo poljoprivrede na čelu sa ministarkom Snežanom Bogosavljević Bošković, da su direktno odgovorni za anarhiju koja je nastala i koja će, strahujemo, tek nastati.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga