Lokalni front: SNS zloupotrebljava policiju

Policiji naređeno da čuvaju plakate Aleksandra Vučića, odakle im to pravo?

21. mar 2017

Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta potvrdio je za N1 da je policija privela troje aktivista te organizacije u Kraljevu, jer su predizborne plakate Aleksandra Vučića “činili manje korisnim”.

Smatra da je policija u ovom slučaju zloupotrebljena, i kaže da ga ljuti to što vladajuća stranka uživa zaštitu policije.

Trojica pripadnika kraljevačkog Lokalnog fronta privedena su sinoć dok su, kako kaže, „u okviru legitimne političke borbe“ šarali plakate predsedničkog kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića i “činili ih manje korisnim”.

“Policija verujem da zna svoja ovlašćenja, i verujem da su u ovom slučaju zloupotrebljeni, da im je naređeno da čuvaju plakate”, ocenjuje Voštinić.

Dodaje da su aktivisti Lokalnog fronta ubrzo pušteni, ali da ih je policija zamolila „da ne prave probleme“.

Kaže i da je nešto kasnije na istom mestu video aktiviste SNS-a kako obnavljaju predizborni materijal, ali ovoga puta uz prisustvo policije.

“Odakle pravo vladajućoj stranci da uživa zaštitu policije? To me ljuti”, ističe Voštinić i navodi da su ga policajci zamolili da se udalji i da ih ne fotografiše, što je on i učinio kako ne bi bilo daljih problema.

(N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga