Lokalni front: Niko ne želi da ima posla s ljudima koji mogu da sklope dogovor sa SNS

"Najvažnije kod protesta jeste da ostanu građanski"

04. feb 2019

Jedan od učesnika „Ibarskog marša“ i odbornik Lokalnog fronta iz Kraljeva Vladan Slavković kaže da protesti u Srbiji odgovaraju i vlasti i opoziciji, jer vlast skida pritisak sa sebe, a opozicija bi da povrati popularnost.

Dan posle pada Aleksandra Vučića, rekao je Slavković u emisiji 15 minuta, Srbiju čeka paklen posao izgradnje države.

Slavković je zajedno sa kolegama iz Lokalnog fronta prešao 170 km peške od Kraljeva do Beograda pre dvadesetak dana u “Ibarskom maršu”. Kaže da je to vid protesta, da su građanima i opoziciji ostali još jedino protesti i ulica, jer su institucije nestale.

Protesti trenutno odgovaraju i vlasti i opoziciji. Vlast sa sebe skida određenu dozu pritiska, daje ljudima malo šanse da se isprazne na svojim protestima, a sama opozicija vreba priliku da se očeše o neku popularnost koju je s razlogom izgubila – kaže Slavković.

Najvažnije kod protesta jeste da ostanu građanski, navodi Slavković, a svojevrsno bežanje od politike i razlike između građanskih i političkih protesta vidi kao bežanje od opozicije.

Onog trenutka kad ste izašli na ulicu, vi se bavite politikom. Beži se od opozicije. Niko ne želi da ima posla sa ljudima koji u nekoj eventualnoj budućnosti mogu da sklope dogovor sa SNS ili sa bilo kim, jer nije da se to nije dešavalo ranije – rekao je Slavković.

Univerzitetski profesori, glumci i umetnici daju autoritet protestima koji je građanima dovoljan, i po tumačenju Slavkovića, za njih je to garancija da će ih u budućnosti predstavljati nekorumpirani.

Dan posle odlaska s vlasti Aleksandra Vučića vidi kao početak “ogromnog pakla od posla” da se napravi normalno društvo.

Nama treba povratak države. Država Srbije je obrisana – naveo je Slavković.

(Južne vesti)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga