- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Logo Kulturnog centra podseća na kukasti krst

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas da novi logo Kulturnog centra Novog Sada podseća na nacistički kukasti krst.

LSV je u saopštenju za javnost naveo da je nova vlast u međuvremenu promenila i logo JKP Informatika, koji je vrlo sličan onome koji se nalazi na Kulturnom centru.

Ta stranka je navela da u oba slučaja nije bilo nikakvog konkursa za izbor najpogodnijeg rešenja za logo.

„Novi Sad je grad sa imenom na šest jezika. Novi Sad je i glavni grad Autonomne pokrajine Vojvodine u čijoj je službenoj upotrebi šest jezika. Novosadska preduzeća, pa ni njihovi nazivi, nisu bilo čije lično ili partijsko vlasništvo da sa njima može tako olako da se igra”, piše u saopštenju.

Bivši direktor Kulturnog centra Novi Sad Laslo Blašković smenjen je sa te funkcije, a nove gradske vlasti su kao argument navele da je tabla sa zvaničnim nazivom institucije bila ispisana latiničnim pismom.

Nedavno je na zgradu Kulturnog centra postavljen veliki šljašteći ćirilićni naziv te institucije, a Novosađani su na društvenim mrežama na internetu odmah potom ostavljali poruke da ih logo Kuturnog centra podseća na stilizovani kukasti krst.

Pa dobro, majku mu, ko li je to na vlasti u glavnom gradu Vojvodine? Da nisu možda fašisti?

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!