Ljekar: Trump sam napisao pismo o svom ‘zadivljujuće odličnom’ zdravlju

Harold Bornstein tvrdi da pismo iz 2015, u kojem se navodi da bi Trump bio najzdraviji predsjednik ikad, nije njegova profesionalna procjena

02. maja 2018

Bivši ljekar Donalda Trumpa izjavio je da nije napisao pismo iz 2015. u kojem se navodi da je zdravlje tadašnjeg republikanskog kandidata „zadivljujuće odlično“, izvijestili su američki mediji.

„(Trump) je diktirao cijelo pismo“, rekao je Harold Bornstein za CNN. Bijela kuća još nije komentarisala izjavu ljekara.

Bornstein je također rekao da je Trumpov zaštitar napravio „pretres“ njegovih kancelarija u februaru 2017. i da je uzeo zdravstveni karton američkog predsjednika.

U intervjuu za CNN kazao je da pismo iz 2015, u kojem se sugeriše da bi Trump bio „najzdravija osoba ikad izabrana za predsjednika“, nije njegova profesionalna procjena.

„(Trump) je diktirao pismo, a ja sam mu rekao šta ne može staviti u njega.“

BBC naglašava da nije jasno zbog čega je Bornstein baš u ovom trenutku dao tu izjavu.

Mentalne sposobnosti Trumpa

Trump, koji ima 71 godinu, najstariji je predsjednik u američkoj historiji.

U američkoj javnosti pokrenuta je rasprava o njegovim mentalnim sposobnostima nakon objavljivanja kontroverzne knjige Vatra i bijes: Unutar Trumpove Bijele kuće (Fire and Fury: Inside the Trump White House) novinara Michaela Wolffa, u kojoj se navodi da Trumpovo okruženje sumnja u njegovu mentalnu sposobnost da vlada.

(Al Jazeera)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga