Ljajić za izbore u Vojvodini

Za predsednika PO SDSP izabran dojučerašnji kadar DS Nenad Ivanišević iz Subotice

02. nov 2014

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić založio se danas za raspisivanje izbora u Vojvodini i ocenio da je to jedini način da se dobije stabilna vlast koja će rešavati brojne nagomilane probleme.

Ljajić je na izbornoj skupštini pokrajinskog odbora SDPS-a ocenio da je neodrživ sadašnji status kvo u Vojvodini, ali se usprotivio i pokušajima prekomponovanja pokrajinske vlasti.

„Najpoštenije je da se izađe na izbore, jer ovako imate poslanike koji su ujutro članovi jedne, popodne članovi druge, a uveče članovi treće partije“, kazao je Ljajić.

On je ocenio da su političke stranke u Srbiji postale politička preduzeća i organizacije za zapošljavanje ljudi u kojima umesto ideologije ima mnogo više ličnog interesa i demagogije.

Ljajić je kazao da će SDPS promovisati antifašizam, antinacionalizam i antipopulizam.

„Najlakše se dobijaju izbori na nacionalizmu i populizmu jer to ne košta ništa, a donosi glasove. Videli smo da je nacionalizam na prostoru bivše Jugoslavije doneo jad i bedu, ratove, sankcije i bombardovanje. Dićićemo glas protiv bili čijeg nacionalizma“, kazao je on.

Prema njegovim rečima, Srbiji je potreban novi patriotizam u kome će patriota biti svako ko u svom poslu radi najbolje i daje najviše.

Dodao je da je za SDPS pitanje ustavno-pravnog položaja Vojvodine završeno i istakao da će se ta stranka protiviti centralizmu i separatizmu kao dvema krajnostima.

Za predsednika pokrajinskog odbora SDPS-a izabran je Nenad Ivanišević koji je i državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ivanišević je ranije bio direktor Gerontološkog centra u Subotici kao kadar Demokratske stranke.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga