Ljajić poziva Tadića da raspiše predsedničke izbore

Predsednički izbori - kako ne bi cela godina bila potrošena na izbore, kampanje i postizborne kalkulacije.

18. mar 2012

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić pozvao je predsednika Demokratske stranke (DS) i Srbije Borisa Tadića da raspiše i predsedničke izbore.

Ljajić je zanovosadski Dnevnik rekao da bi bilo dobro da budu raspisani i predsednički izbori, kako ne bi cela godina bila potrošena na izbore, kampanje i postizborne kalkulacije.

„Imamo izbore 6. maja, a redovne predsedničke izbore bismo verovatno imali 15. decembra. Dakle, tek što bismo dobili novu vladu negde početkom septembra, odmah bi počela kampanja za predsedničke izbore, a za sve to vreme stoji privreda, investitori čekaju… I zato sam za objedinjavanje svih izbora“, rekao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, i politika koju je vodio predsednik Tadić treba da bude stavljena na proveru javnosti.

„Iako je često bila osporavana, ona je dala rezultata, ali građani ipak o njoj treba da kažu svoj sud“, ocenio je predsednik SDPS-a.

Dodao je da je o toj mogućnosti u nekoliko navrata razgovarao sa Tadićem i iznosio mu argumente.

„Mi smo već u kampanji, tako da i ako u narednih mesec dana budu raspisani predsednički izbori, biće sasvim dovoljno vremena za promociju kandidata“, ocenio je Rasim Ljajić.

SDPS nastupa na republičkim izborima u koaliciji sa Demokratskom strankom, dok je na pokrajinskim izborima u koaliciji sa SPS-om, PUPS-om i Jedinstvenom Srbijom.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga