Ljajić: Cerićeve izjave su deo izborne kampanje

Ljajić tvrdi da su izjave poglavara Islamske zajednice u BiH Mustafe Cerića deo izborne kampanje za novog poglavara u toj verskoj zajednici

23. avg 2011

Lider Socijaldemokratske partije Srbije i ministar rada Rasim Ljajić ocenio je danas da je izjava poglavara Islamske zajednice u BiH Mustafe Cerića da Bošnjaci imaju pravo na svoju državu na Balkanu, deo izborne kampanje za vrhovnog poglavara u toj verskoj zajednici.

„To su propagandističke izjave. Naredne godine će u Islamskoj zajednici BiH biti održani izbori za vrhovnog poglavara, pa je to deo Cerićeve kampanje koji želi da promeni Ustav te verske zajednice ne bi li po treći put bio kandidat za tu funkciju“, rekao je Ljajić novinarima u Nišu nakon otvaranja Sigurne kuće.

Ministar je rekao da je cilj Cerićevih izjava i da se politički pomogne muftiji Islamske verske zajednice u Srbiji Muameru Zukorliću koji se, kako je ocenio, „sve više ponaša kao političar, a ne kao verski lider“.

Ljajić je dodao i da te izjave nisu donele ništa dobro ljudima u Sandžaku, osim što dovode do konfrontacija i novih podela.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga