Link plus: Zoohigijena ugrožava dobrobit pasa

Neracionalno trošenje budžetskih sredstava

19. sep 2015

Udruženje za zaštitu životinja Link plus ocenilo je danas da novosadska Zoohigijena na neracionalan način troši novac poreskih obveznika i da će povoci sa davilicama, za čiju nabavku je to preduzeće izdvojilo ove godine preko 20 hiljada evra, ugroziti dobrobit pasa.

Nataša Vukmirović iz Link plusa postavila je pitanje na koji će se način koristiti povoci i gde će se psi šetati, s obzirom na to da zakon ne predviđa mogućnost da se psi izvode van prihvatilišta. Ona je ocenila i da niko od radnika i volontera novosadske Zoohigijene nije prošao obuku o dobrobiti životinja, iako to zakon propisuje.

Vukmirović je istakla i da će Link plus tražiti od nadležnih organa da li je Gradska uprava Novog Sada dobila neophodne dozvole za organizaciju Druge izložbe mešanaca.

„Želimo da podsetimo da već duže vreme upozoravamo javnost na neracionalno trošenje značajnih budžetskih sredstava u JKP Zoohigijena i veterina Novi Sad. Iznajmljivanje kancelarije u JP Sportski i poslovni centar Vojvodina ovo preduzeće već drugu godinu zaredom plaća 99 hiljada dinara bez PDV mesečno, iako poseduje veći broj objekata“, navela je Vukmirović u pisanoj izjavi.

Ona je napomenula i da se još uvek čeka na obaveštenje veterinarske inspekcije i policije u vezi sa postupanjem po prijavi koju je udruženje Link plus podnelo protiv Zoohigijene i veterina Novi Sad, jer je veći broj pasa iz gradskog prihvatilišta završio u inostranstvu, gde nije mogao da stigne na zakonit način.

„U međuvremenu je objavljeno da je u prihvatilište vraćeno nekoliko pasa rase staford i doga, čime je sprečeno da na nezakonit način završe u Nemačkoj, ali mi smo nadležnim državnim organima dostavili dokaze koji govore da su psi iz novosadskog prihvatilišta završili u inostranstvu i da nismo uspeli da im uđemo u trag nakon toga“, istakla je Nataša Vukmirović.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga