Link plus: U Staroj Pazovi moguća zaraza zbog leševa životinja

Na fotografijama se vide leševi životinja koji su razbacani po dvorištu tog objekta, dok se u neposrednoj blizini nalaze žive životinje

19. jan 2015

Organizacija za zaštitu životinja Link plus podnela je Republickcoj veterinarskoj inspekciji prijavu protiv Javnog komunalnog preduzeća Čistoća u Staroj Pazovi sa zahtevom da im se zabrani hvatanje napuštenih kućnih ljubimaca, zbog mogućnosti širenja zaraznih bolesti u objektu u kojem drže te životinje.

Postoji osnovana sumnja da u objektu JKP Čistoća u Staroj Pazovi nisu preduzete mere radi sprečavanja širenja zaraznih bolesti životinja, jer se sa leševima životinja ne postupa u skladu sa zakonom, čime je ugroženo javno zdravlje, navodi se u prijavi u koju je Autonomija imala uvid.

To udruženje je uz prijavu dostavilo i fotografije na kojima se vide leševi domaćih životinja koji su razbacani po dvorištu tog objekta, dok se u neposrednoj blizini nalaze žive životinje.

Link plus je naveo da su fotografije snimili građani, a potom su objavljene na Fejsbuk stranici udruženja Trag iz Stare Pazove.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga