Link plus: Sprečiti izgradnju neadekvatnog prihvatlilišta u Novom Sadu

Gradska vlast opet neracionalno troši budžet?

13. nov 2014

Nevladina organizacija Link plus zatražila je danas od gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da spreči neracionalno trošenje budžetskih sredstava u Javnom komunalnom preduzeću Zoohigijena i veterina, koje želi da izgradi prihvatilište za pse na potpuno neuslovnoj lokaciji.

Link plus je u saopštenju za javnost zatražio od Vučevića da poništi poziv za javnu nabavku za adaptaciju objekata u čistom i nečistom delu prihvatilišta za napuštene kućne ljubimce.

Ovo udruženje je ocenilo da bi bilo višestruko jeftinije i brže da se nečisti deo prihvatilišta za pse izgradi pored već postojećeg čistog dela prihvatilišta.

Ulaganje u renoviranje nefunkcionalnog objekta, koji je veoma udaljen od postojećeg čistog dela prihvatilišta bilo bi krajnje neracionalno trošenje budžetskih sredstava, ocenjuje se u saopštenju.

Dodaje se da objekat koji gradska vlast namerava da pretvori u nečisti deo prihvatilišta ne ispunjava standarde propisane Zakonom o dobrobiti životinja i Pravilnikom o uslovima koje moraju da ispunjavaju prihvatilišta i pansioni za životinje.

Radi se o staroj kući koja se nalazi usred naselja Futog, koja je okružena porodičnim domaćinstvima, u lošem stanju, bez kanalizacije i čak i bez septičke jame, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga