Link plus: Rasni psi iz novosadskog prihvatilišta ilegalno u inostranstvu

Psi nisu mogli da napuste Srbiju na zakonit način

03. sep 2015

Organizacija Link plus iz Beograda saopštila je danas da da će podneti prijave veterinarskoj inspekciji i policiji jer postoje indicije da pojedini rasni psi iz prihvatilišta u Novom Sadu na nezakonit način završavaju u inostranstvu.

Link plus je u saopštenju za javnost naveo da su do sada u inostranstvu udomljene mnoge doge i stafordi iz novosadskog prihvatilišta kojim rukovodi Javno komunalno preduzeće Zoohigijena i veterina.

Ta organizacija je navela da psi nisu mogli da napuste Srbiju na zakonit način.

Link plus je dodao da organizacija iz Nemačke koja navodno udomljava pse iz novosadskog prihvatilišta, na svom sajtu prikazuje i pse s bodljikavim ogrlicama, što asocira na njihovo zlostavljanje.

Dodali su da postoje sumnje da je i rasna keruša kojoj su nadležni u JKP Zoohigijena i veterina prvo dali ime „Kokainka“, pa je posle protesta javnosti nazvali „Nađa“ takođe prokrijumčarena u Nemačku.

Link plus je kritikovao gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića jer se nije oglasio povodom ovih sumnji.

Zoohigijena: Ne učestvujemo u prodaji pasa u inostranstvo

Javno komunalno preduzeće Zoohigijena i veterina iz Novog Sada saopštilo je danas da ni na koji način ne učestvuje u prodaji pasa u inostranstvo.

“Odgovorno tvrdim da JKP Zoohigijena i veterina ni na koji način nije umešana u bilo kakav legalan, a kamoli ilegalan transport i prodaju pasa u inostranstvo”, navodi se u sapopštenju za javnost koje je potpisao direktor tog preduzeća Aleksandar Bursać.

Organizacija Link plus iz Beograda saopštila je juče da će podneti prijave veterinarskoj inspekciji i policiji jer postoje indicije da pojedini rasni psi iz prihvatilišta u Novom Sadu na nezakonit način završavaju u inostranstvu.

Link plus je u saopštenju za javnost naveo da su do sada u inostranstvu udomljene mnoge doge i stafordi iz novosadskog prihvatilišta kojim rukovodi Javno komunalno preduzeće Zoohigijena i veterina.

Aleksandar Bursać je optužio predsednicu Link plusa Natašu Vukmirović da se služi “klasičnim spinovanjem i obmanjivanjem” građana.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga