Link plus: Policija za životinje je neuspeli politički projekat

Policija i sada ima ovlašćenja da kazni one koji zlostavljaju životinje

12. dec 2014

Udruženje za zaštitu životinja Link Plus iz Beograda ocenila je da je ideja o formiranju “policije za životinje” “samo još jedan neuspešan politički projekat”.

Policija je bila zamišljena kao služba koja bi se bavila zaštitom životinja i prevencijom nasilja nad njima.

Prema najavama, njen posao bi bio i da prepozna zanemarivanje i zlostavljanje životinja i reaguje u slučaju takvih pojava kako bi počinioci bili kažnjeni. Isto tako, reagovala bi u slučaju trovanja pasa.

Predsednica Upravnog odbora Link Plusa Nataša Vukmirović kazala je za reviju “Zov” da je za formiranje animalne policije neophodan odgovarajući zakonski okvir.

“Smatram da bi bilo efikasnije da se naši policajci u što većem broju obuče za taj posao i da se u Ministarstvu unutrašnjih poslova promeni stav, u smislu da policija postupa po svim prijavama građana kada je u pitanju ubijanje i zlostavljanje životinja”, kazala je Vukmirović.

Prema njenim rečima, onda ne bi bilo ni potrebe da se formira posebna jedinica koja bi se isključivo time bavila, jer policija već ima sva potrebna ovlašćenja i nadležna je da postupa po prijavama građana koji prijavljuju krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga