Lijam Galager otvara Egzit

Galager će na festivalu nastupiti 6. jula, a pored hitova Oasisa, publici će predstaviti i svoj prvi solo album koji su mediji već proglasili za jedan od najiščekivanijih u 2017. godini

20. jan 2017

Organizatori Egzit (Exit) festivala objavili su danas da će ovogodišnje izdanje festivala otvoriti svetska zvezda Lijam Galager (Gallagher), jedan od najnagradjivanijih muzičara svih vremena, osnivač i pevač grupe Oasis.

Galager će na festivalu nastupiti u četvrtak, 6. jula, a kako je objavljeno na konferenciji za novinare, pored hitova Oasisa, Lijam Galager će publici predstaviti i svoj prvi solo album koji su mediji već proglasili za jedan od najiščekivanijih u 2017. godini.

Istog dana elektronsku binu Dens arenu (Dance Arena) otvoriće nemački tehno producent Pol Kalkbrener (Paul Kalkbrenner) , a najavljena je i završna, velika žurka, na glavnoj bini (Main Stage) koju će prirediti jedan od vodeća tri svetska di-džeja Hardvel (Hardwell).

Na glavnoj festivalskoj bini nastupiće i popularni 22-godišnji engleski kantautor Džejk Bag (Jake Bugg), kao i trio koji predvodi Alan Voker (Walker) i popularna hip-hop i dubstep grupa Forin Begrs (Foreign Beggars).

Egzit je objavio i da će na elektronskoj Dens areni nastupiti i popularni Djuk Demont (Duke Dumont), Robin Šuls (Schulz) i mlada francuska zvezda Kungs, poznat po megahitu „This Girl“.

Pored njih, na Dens arenu dolazi i još nekoliko muzičara, koji su prema navodima organizatora, trenutno najtraženiji predstavnici elektro žanra na planeti – Džejmi Džons (Jamie Jones), Hot Since 82, Blek kofi (Black Coffee) i Recondite.

Organizatori su najavili i bendove koji će nastupiti na Eksploziv (Explosive) gitarskoj bini, koja je namenjena za ljubitelje tvrdjeg zvuka, a medju njima su čuveni nemački treš metalci Distrakšn (Destruction) i legendarni britanski hardkor pankeri Discharge.

Posebno mesto u programu Eksploziv bine zauzima detroitska senzacija i jedan od najznačajnijih metal sastava nove generacije Blek Dalia Mrdr (The Black Dahlia Murder).

Egzit će ove godine biti održan od 6. do 9. jula na Petrovaradinskoj tvrdjavi u Novom Sadu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga