Liga paora Vojvodine apeluje na oprez u saobraćaju zbog žetve

Obaveza svakog paora je da pregleda svoje traktore i kombajne pre polaska u žetvene radove i uključivanja u saobraćaj

05. jula 2015

Predsednik Lige paora Vojvodine Miloš Šibul apelovao je danas na sve poljoprivrednike i vozače da u danima kada je žetva u punom jeku voze pažljivije i strpljivije.

Šibul je u pisanoj izjavi podsetio da je obaveza svakog paora da pregleda svoje traktore i kombajne pre polaska u žetvene radove i uključivanja u saobraćaj.

„Podsećamo da signalizacija na svim poljoprivrednim mašinama mora biti ispravna radi bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. A ukoliko se žetva u toku dana oduži i padne mrak, paor je dužan da pozove nekog ko će taj kombajn dopratiti do kuće pod osvetljenjem“, dodao je predsednik Lige paora Vojvodine.

Šibul je naveo da ta organizacija takođe apeluje na sve građane, koji su ovih dana na putevima, da budu oprezni i strpljivi u vožnji, kao i da uspore kada naiđu na konvoj traktora i kombajna.

Liga paora Vojvodine je interesna organizacija, koju čine članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine, a koji žive od poljoprivrede. Organizacija je formirana sa ciljem efikasnije borbe za ostvarivanje prava paora u Vojvodini.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga