Liga paora: Novi udar na poljoprivrednike

"Vlast nameće nove obaveze poljoprivrednicima, umesto da im pomogne"

25. apr 2018

Predsednik Lige paora Vojvodine i funkcioner Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Miloš Šibul optužio je danas vlasti u Srbiji za novi udar na poljoprivrednike zbog najnovijeg poskupljenja goriva i takse za odvodnjavanje.

„Posle sušne 2017. godine paore dočekuju više cene goriva i naknade koje moraju da plate u veoma kratkom roku. Poljoprivrednici u Vojvodini i Srbiji ogorčeno vode borbu za svaki dinar, a nadležni organi, nažalost, ne čine nište da ih zaštite. Štaviše, ovih dana na hiljade adresa poljoprivrednika stigli su računi za taksu za odvodnjavanje“, naveo je Šibul u saopštenju i dodao da naknade za odvodnjavanje iznose 1.200 dinara po hektaru.

On je podsetio da je LSV još 2016. godine u Skupštini Srbije postavio pitanje ministrima poljoprivrede i finansija u vezi sa naknadama za odvodnjavanje, na koje nikada nisu dobili odgovor.

Šibul je ukazao i da je poljoprivreda jedina oblast u kojoj Srbija ima suficit u robnoj razmeni sa inostranstvom, a da vlast nameće nove obaveze poljoprivrednicima, umesto da im pomogne.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga