Liga paora i LSV: Niske subvencije za gorivo još jedan primer lošeg odnosa prema agraru

“Poljoprivreda već godinama čuva socijalni mir u našoj zemlji"

24. feb 2019

Liga paora i Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenili su danas da su poslednje najave subvencija od 20 do 60 litara goriva po hektaru zemljišta još jedan primer katastrofalnog odnosa prema poljoprivrednim proizvođačima.

“Vlada je svojom odlukom predvidela da su subvencije namenjene svim registrovanim poljoprivrednim domaćinstvima, a poznato je da čak polovina njih ne obrađuje zemlju. Na ovaj način se ne stimuliše poljoprivredna proizvodnja”, naveo je u saopštenju za javnost predsednik Lige paora Vojvodine i član Glavnog odbora LSV Miloš Šibul.

On je pozvao nadležne u republičkoj vladi da promene “maćehinski odnos” prema poljoprivredi i u razgovorima sa predstavnicima paora dogovore mere koje će za cilj imati poboljšanje stanja.

“Poljoprivreda već godinama čuva socijalni mir u našoj zemlji. U ukupnoj proizvodnji ona učestvuje sa 20 do 23 odsto, a u kombinaciji sa prerađivačkom industrijom učešće iznosi od 40 do 43 odsto. Nisu li ovi brojevi jasan signal da se nešto promeni”, upitao je Šibul.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga