Liberalni mladi ekonomista s Prinstona kandidat za predsednika Hrvatske

U predsedničku trku se uključio jer veruje da je vreme da građani preuzmu odgovornost i aktivniju ulogu u društvu

04. avg 2019

Ekonomista s američkog Univerziteta Prinston, 34-godišnji Dejan Kovač, danas je istakao svoju kandidaturu za predsednika Hrvatske, najavivši javne nabavke, predstečajne nagodbe i subvencije kao ključne tačke svoje kampanje, u čemu ga je podržala Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS).

Redovni predsednički izbori u Hrvatskoj bi trebalo da budu krajem ove ili početkom iduće, 2020. godine.

Kovač, koji je član Američkog ekonomskog društva i britanskog Kraljevskog ekonomskog društva, kao i – ističe agencija Hina: prvi Hrvat zaposlen na američkom Fakultetu „Wudrou Vilson“ za javne i međunarodne odnose, svoju kandidaturu objavio je, kaže ne slučajno, na dan kada je započela vojno-policijska operacija „Oluja“.

„Vreme je da hrvatski političari koji su stvorili probleme, prestanu prodavati bolju prošlost, vreme je da se okrenemo budućnosti. Oni koji su probleme stvorili, sigurno ih neće rešiti, njih zanima samo održavanje ‘statusa quo’ i njihovih pozicija“, poručio je Kovač.

Za datum objave svoje kandidature rekao je da nije slučajan jer „Oluja nam je pokazatelj da za promene treba hrabrosti“.

On smatra da 24 godine posle „Oluje“ „rodoljublje treba pokazivati radom i sposobnošću, a ne rukom na srcu“.

Kovač tvrdi da je on „kandidat produktivne Hrvatske“, nažalost, „ćutljive i tihe, koja radi, stvara i pošteno se bori dok im oni s vezama svakodnevno gaze dostojanstvo“.

„Došlo je vreme da se glas te produktivne Hrvatske jasno i glasno čuje“, poručio je Kovač.

U predsedničku trku se uključio jer veruje da je vreme da građani preuzmu odgovornost i aktivniju ulogu u društvu.

Javne nabavke, predstečajne nagodbe i subvencije biće ključne tačke njegove kampanje.

Predstečajne nagodbe, kako ističe, pokazale su svu neuređenost preduzetničkog i pravosudnog sistema, a u vezi sa subvencijama, Hrvatska je jedina država koja ne želi javno pokazati kome ih daje, naveo je on.

„To su tri izvora putem kojih se ispumpava novac iz državnog proračuna. Taj Gordijevi čvor može se preseći jednim udarcem, a mač je transparentnost kroz digitalizaciju“, zaključio je kandidat, dodajući da na političkoj sceni svi govore o korupciji, ali samo apstraktno.

(Beta, Foto: Pixabay)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga