Lezbejski festival Umetnost radi akcije u Novom Sadu

Festival petu godinu zaredom organizuje Novosadska lezbejska organizacija (NLO), a programi će se održavati u Omladinskom centru CK 13 (Crna kuća). Ulaz na programe je slobodan

31. okt 2012

Lezbejski aktivistički festival „Umetnost radi akcije“, posvećen osuđenim članicama ruskog benda „Pusi rajot“ i temi društvene pobune, počeće sutra u Novom Sadu i trajaće do subote.

U okviru festivala biće prikazani filmovi „Odri Lord – Berlinske godine“, kao i „Odnosi: 25 godina lezbejske grupe Škuc – LL Ljubljana“.

U četvrtak uveče biće održana i tribina „Pokrenimo otpor“, na kojoj će učestvovati aktivistkinje Staša Zajović, Vera Kurtić, Biljana Stanković Lori, Tijana Popivoda.

Biće organizovan i Ženski bazar, odnosno prodajna izložba rukotvorina, kao i radionica veganske kuhinje pod nazivom „Feminizam i veganstvo“

U muzičkom delu programa nastupiće violinistkina i vokalna umetnica Gabrijela Benak, kao i Maloja Maloti, muzičarka iz Beograda, koja trenutno živi u Berlinu.

Festival petu godinu zaredom organizuje Novosadska lezbejska organizacija (NLO), a programi će se održavati u Omladinskom centru CK 13 (Crna kuća). Ulaz na programe je slobodan.

Festival su podržali Kvinna till Kvinna, Female Oxygen, Heart and Hand Fund.

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga