Levica Srbije: Zabrinutost zbog pucnjave na Štrandu

Bezbednost na gradskim ulicama, kao i gradskoj plaži, mora biti apsolutni prioritet vlasti

28. juna 2016

Novosadski odbor Levice Srbije zabrinut je zbog oružanog napada koji se u nedelju popodne dogodio na gradskoj plaži Štrand u tom gradu.

“U letnjim mesecima Štrand je mesto odmora i relaksacije velikog broja naših sugrađana, među kojima najviše ima dece. Levica Srbije smatra da je nedopustivo da se puca iz vatrenog oružja na uređenoj gradskoj plaži koju dnevno poseti i do 15.000 ljudi”, piše u saopštenju ove stranke.

Levica je apelovala na nadležne da bezbednost na gradskim ulicama, kao i gradskoj plaži, mora biti apsolutni prioritet vlasti, “bez obzira da li u toku izborna kampanja, periodu između dve kampanje ili u fazi konstituisanja nove gradske vlasti”.

“Novosađane neće zadovoljiti da se učesnici okršaja pronađu i budu kažnjeni, već se od nadležnih očekuje da ovakve i slične događaje u budućnosti spreče”, dodala je Levica Srbije.

Oni su upozorili da je prilaz Štrandu organizovan na tri ulaza na kojima se sem plaćanja karte druge kontrole ne vrše, te je na plažu moguće vrlo lako uneti i predmete koji mogu ugroziti bezbednost.

“Nije dovoljno samo naplatiti ulaz na plažu, kao i pretvoriti širi krug oko Štranda u plaćenu parking zonu, već mora postojati odgovornost prema posetiocima kojima se mora pružiti i adekvatna usluga, čiji je bezbednost najvažniji segment”, dodala je Levica Srbije.

Oružani sukob desio na štrandu u nedelju oko 14 sati, a kasnije istog dana još jednom je pucano na ulicama Novog Sada u večernjim časovima.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga