Levica Srbije: Tražimo odgovore o privatizaciji Luke

Da li neko dešavanjima u izbornoj kampanji pokušava da prikrije ono što se dešava u Luci Novi Sad?

06. apr 2016

Levica Srbije (LS) zahtevala je danas od Ministarstva privrede, gradske vlasti i rukovodstva Luke Novi Sad, da odmah upoznaju javnost sa detaljima vezanim za najnoviji pokušaj privatizacije te Luke.

„Nedopustivo je da privatizacija jedine državne luke prolazi u senci izborne kampanje i pod nerazjašnjenim okolnostima, kao i bez objašnjenja zbog čega preduzeće koje dobro posluje ulazi u proces privatizacije“, rekao je kandidat LS za gradonačelnika Novog Sada Dragan Maksimović na konferenciji za novinare.

Maksimović je zapitao da li neko dešavanjima u izbornoj kampanji pokušava da prikrije ono što se dešava u Luci Novi Sad?

„Veoma je indikativno to što direktor Luke i dalje ne govori o ovom slučaju i nema komentar“, kazao je on i dodao da osim toga ima još pitanja, među kojima i da li je uopšte rukovodstvo Luke Novi Sad za ovu privatizaciju ili nije.

On je zapitao i da li su radnici ovog preduzeća upoznati sa slučajem i da li ih je neko pitao podržavaju li privatizaciju, jer su prema informacijama koje ima LS „radnici zbunjeni dešavanjima“.

„Pošto je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao da se u dobroj meri slaže sa odlukom o privatizaciji, moramo da čujemo koja je to manja mera u kojoj se ne slaže i zbog čega. Zahtevamo da se gradonačelnik izjasni i jasno kaže šta misli o ovome“, kazao je Maksimović.

Dodao je da Levica Srbije stoji uz radnike.

Kandidatkinja LS za odbornicu u Skupštini Novog Sada Jovana Mušicki, podsetila je da Luka Novi Sad uspešno posluje još od svog osnivanja, da je to bio slučaj čak i pod sankcijama.

„U ovom trenutku 40 odsto ukupnog izvoza žitarica odvija se preko Luke Novi Sad. Prema informacijama koje imamo, ovo preduzeće posluje bolje od svih drugih luka na teritoriji Srbije zajedno, a koje su sve privatne“, kazala je ona.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga