Levica Srbije: RTV dokaz nametanja apsolutne vladavine podobnih političara

Aleksandar Vučić se nije promenio. Jedino što se promenilo, jesu godine.

03. juna 2016

Levica Srbije ocenila je danas da se simptomi potrebe da se nametne apsolutna vladavina manjine, a čak i samo najužeg kruga podobnih političara, prepoznaju i danas, u nasilnim i skandaloznim smenama urednika Radio televizije Vojvodine, te u javnim izražavanjima želje da se na svaki način diskredituje i etiketira bilo kakav građanski otpor.

Levica Srbije je u saopštenju poručila da se Aleksandar Vučić nije promenio i da, jedino što se promenilo, jesu godine.

Ta stranka je podsetila i da 02. juna, 1998. godine, od strane policije brutalno pretučeni studenti koji su se, izražavajući nezadovoljstvo zbog novog Zakona o obrazovanju, kretali ka zgradi vlade.

„Vrlo je simptomatično to što je u vreme važenja ovog Zakona, baš kao i danas, Aleksandar Vučić imao veliki uticaj na dešavanja u zemlji, što mnogo govori o njegovom načinu sagledavanja društvenih problema i tretiranju konflikata i građana. Naime, Aleksandar Vučić tada je bio ministar informisanja, kao i član upravnog odbora beogradskog univerziteta, ali i Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu“, navodi se u saopštenju.

U njemu se dodaje i da je tim zakonom tada ukinuta autonomija univerziteta, a neograničeni upravljač je postala Vlada koja je postavljala i smenjivala rektore i dekane, kao i članove upravnih odbora fakulteta i univerziteta, jer su u to vreme upravni odbori bili organi upravljanja fakulteta, odnosno univerziteta.

„Levica Srbije postojanje pravne države, te poštovanje Ustava i zakona, smatra preduslovom za funkcionisanje države koja je u službi svih njenih građanki i građana“, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga