Levica Srbije razočarana prodajom zemlje kod Spensa

Novosađani su, još jednom, razočarani i poniženi odlukama gradske vlasti

21. apr 2016

Inicijativni odbor Levice Srbije u Novom Sadu saopštio je danas da je ta stranka razočarana prodajom parcele kod Spensa.

Na jučerašnjoj licitaciji u Zavodu za izgradnju grada to zemljište je prodato za tri milijarde i 774 miliona dinara kompaniji „Nepi Real Estate Project One“ iz Beograda.

Levica Srbije je u saopštenju istakla da su se aktivisti te stranke do kraja borili protiv prodaje novosadske zemlje, pa su i tokom javnog nadmetanja, ispred Zavoda za izgradnju grada, negodovali i pokušali da na taj način spreče prodaju parcele.

„Dan uoči licititacije, Levica Srbije, radnici HTDP ‘Tvrđava – Varadin’ i građani Novog Sada, okupili su se na Trgu slobode kako bi izrazili nezadovoljstvo stanjem u Novom Sadu, ali protest nažalost nije bio i medijski ispraćen. Pokušali smo da upozorimo građane na to da se u senci izborne kampanje, prodaje parcela pored Spensa, privatizuje Luka Novi Sad i donosi niz odluka, koje bi građani sigurno oštrije osudili, da su sa njima bili upoznati, odnosno kada bi se o njima jasnije i glasnije govorilo“, navodi se u saopštenju Levice Srbije.

Ta stranka je ocenila da je gradska vlast, u saradnji sa republičkom, smišljeno sve organizovala tako da informacije od značaja za javnost potonu u moru izbornih slogana i tenzije koja vlada pred izbore u nedelju.

„Levica Srbije je u prethodnim danima skupila i više stotina potpisa građana Novog Sada, za peticiju protiv prodaje parcele kod Spensa, koju smo uoči početka licitacije, predali gradskoj komisiji za predstavke. Imajući u vidu da smo potpise prikupljali samo nekoliko dana, dva do tri sata dnevno, smatramo da je to jasan pokazatelj da su građani Novog Sada bili jasno protiv čina prodaje“, dodaje se u saopštenju.

Levica Srbije je izrazila žaljenje zbog toga što je parcela kod Spensa ipak prodata i što su teniski tereni, pomoćni tereni i atletske staze koje se nalaze na tom mestu i predstavljaju svojevrsan simbol tog dela grada, gradskoj vlasti, kako se ocenjuje, očigledno manje važni od najavljenog tržnog centra.

„Novosađani su, još jednom, razočarani i poniženi odlukama gradske vlasti“, poručila je ta stranka.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga