Levica Srbije pozvala na protest protiv rušenja Novog Sada

19. aprila u 18 časova, na Trgu Slobode, ispred Gradske kuće

14. apr 2016

Levica Srbije (LS) najavila je danas da će 19. aprila u centru Novog Sada organizovati protest protiv rušenja i rasprodaje Novog Sada.

U saopštenju LSV se navodi da su rušenje stare zgrade Komunalne banke u centru grada, jedne od najlepših u gradu, najava rušenja kuća-trščara jedinstvenih u Novom Sadu i Vojvodini, privatizacija jedine preostale državne luke koja posluje bolje od svih privatnih luka zajedno, Luke Novi Sad, najava za licitaciju povodom odluke o otuđenju zemljišta kod Spensa, na kojem danas trenira na stotine profesionalnih i rekreativnih sportista i dece, predstavljaju kapi koje su prelile čašu u arhitektonskom i materijalnom iživiljavanju novosadske vlasti nad Novim Sadom i njegovim građanima.

„Levica Srbije ovim ne želi da prikuplja političke poene, ovim protestom ne pozivamo građane da glasaju za nas, ovo je poziv na akciju i na zajednički bunt građanki i građana Novog Sada, svih nas zajedno, protiv daljeg rušenja i rasprodaje Novog Sada, grada u kojem živimo i u kojem su mnogi među nama odrasli“, piše u saopštenju Levice Srbije.

Levica Srbije je navela i da će protest biti organizovan 19. aprila u 18 časova, na Trgu Slobode, ispred Gradske kuće.

Ta stranka je poručila i da građani mogu svakodnevno da potpišu peticiju protiv prodaje parcele kod Spensa, za koju je licitacija zakazana za 20. april.

Kako se objašnjava, peticiju je moguće potpisati svakodnevno od 17 časova kod aktivista LS, koji će se u to vreme nalaziti kod teniskih terena, na uglu Bulevara Cara Lazara i Bulevara oslobođenja, kao i ispred Futoške pijace između 15 i 18 časova.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga