Levica Srbije: Povući smene na RTV

Politički pritisak na jedan od retkih medija koji je sačuvao objektivnost i nepristrasnost

18. maja 2016

Levica Srbije pridružila se danas kritikama i osudama smenjivanja programskog direktora, generalnog direktora i svih urednika informativnog programa RTV.

Ta stranka je ocenila da novinarska udruženja koja su stala u odbranu zaposlenih na RTV – NUNS, NDNV, ANEM i drugi – ispravno ocenjuju da se radi o političkom pritisku na jedan od retkih medija koji je sačuvao objektivnost i nepristrasnost u moru lošeg novinarstva i kršenja osnovnih principa profesionalne etike.

„Verujemo da baš zato i dolazi do ovih pritisaka, a sve u cilju konsolidacije vlasti Aleksandra Vučića i eliminisanja svih drugačijih i suprotnih glasova koji mogu da dopru do javnosti i građana“, navodi se u saopštenju Levice Srbije.

Levica Srbije je istakla da zahteva da se smene povuku i da se svi zaposleni vrate na svoja radna mesta, kao i da se obustavi pritisak na javne servise i druge medije.

„Podržaćemo i pridružiti se akcijama koje, u znak protesta, najavljuju novinarska udruženja i pozivamo čitavu javnost i građane da u tome učestvuju“, dodaje se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Ispirač
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga