- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Levica Srbije organizuje uličnu izložbu Cenzurisane istine

Ulična izložba „Cenzurisane istine“ u organizaciji Levice Srbije biće otvorena danas ispred galerije „Progres“ u Beogradu, kao odgovor na izložbu „Necenzurisane laži“ Srpske napredne stranke.

Ta stranka navela je u saopštenju da izložba tematski prikazuje na „najizoštreniji način“ kako se „srozava“ životni standard građana dok se daju lažna obećanja.

„Budući da u strahu od reakcije vlasti veliki broj galerija i kafića nije smeo da ustupi svoj prostor, odlučili smo da drugačija politika bude vidljiva i dostupna građanima odmah pored agresivne propagandne postavke stranke Aleksandra Vučića, na ulici“, navedeno je u saopštenju Levice Srbije.

Izložba će trajati do nedelje, 14. avgusta, a Levica je najavila i da će ta izložba biti organizovana u svakom gradu gde bude i izložbe „Necenzurisane laži“.

Izložba „Necenzurisane laži“ je otvorena u ponedeljak, 18. jula, u galeriji „Progres“ u Beogradu i na njoj su predstavljeni članci, tvitovi i naslovi iz dela medija koji prema mišljenju SNS negativno pišu o predsedniku i funkcionerima te stranke.

U javnosti je izložba „Necenzurisane laži“ izazvala kritike jer je protumačena kao pritisak na medije.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!