Levica Srbije organizuje uličnu izložbu Cenzurisane istine

Izložba tematski prikazuje na "najizoštreniji način" kako se "srozava" životni standard građana dok se daju lažna obećanja

10. avg 2016

Ulična izložba „Cenzurisane istine“ u organizaciji Levice Srbije biće otvorena danas ispred galerije „Progres“ u Beogradu, kao odgovor na izložbu „Necenzurisane laži“ Srpske napredne stranke.

Ta stranka navela je u saopštenju da izložba tematski prikazuje na „najizoštreniji način“ kako se „srozava“ životni standard građana dok se daju lažna obećanja.

„Budući da u strahu od reakcije vlasti veliki broj galerija i kafića nije smeo da ustupi svoj prostor, odlučili smo da drugačija politika bude vidljiva i dostupna građanima odmah pored agresivne propagandne postavke stranke Aleksandra Vučića, na ulici“, navedeno je u saopštenju Levice Srbije.

Izložba će trajati do nedelje, 14. avgusta, a Levica je najavila i da će ta izložba biti organizovana u svakom gradu gde bude i izložbe „Necenzurisane laži“.

Izložba „Necenzurisane laži“ je otvorena u ponedeljak, 18. jula, u galeriji „Progres“ u Beogradu i na njoj su predstavljeni članci, tvitovi i naslovi iz dela medija koji prema mišljenju SNS negativno pišu o predsedniku i funkcionerima te stranke.

U javnosti je izložba „Necenzurisane laži“ izazvala kritike jer je protumačena kao pritisak na medije.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga