Levica Srbije: Apotekari u Novom Sadu suočeni sa neizvesnošću

Da li je na pomolu nova privatizacija?

12. maj 2016

Levica Srbije saopštila je danas da se zaposleni u Apoteci Novi Sad i dalje se suočavaju sa veoma neizvesnom situacijom, kašnjenjem isplata primanja i izostankom razjašnjenja situacije od strane Uprave te institucije.

U saopštenju se navodi da se predstavnici Uprave Apoteke ne pojavljuju na zakazanim sastancima sa zaposlenima, ne isplaćuje im plate i na taj način, zaposleni zapadaju u egzistencijalne probleme.

„Levica Srbija oštro osuđuje ovakvo ponašanje Uprave Apoteke Novi Sad i gradske vlasti, koja odbija da javnosti jasno kaže da li je na pomolu nova privatizacija, koja će preko dve stotine radnika, gurnuti u problematičnu i neizvesnu budućnost? U današnjoj Srbiji, u kojoj zaposleni u ‘Juri’ nose pelene i trpe fizičko i psihičko nasilje od strane poslodavaca, smatramo da se na kršenje prava radnika mora reagovati momentalno, ne čekati da situacija eskalira u otvoreni robovlasnički odnos, kakav trpe radnici ‘Jure'“, navodi se u saopštenju Levice Srbije.

U toj stranci su podsetili da su se pre dve nedelje javno obratili Upravi Apoteke Novi Sad, kao i gradskoj vlasti, zahtevajući da se odgovori na pitanja o budućnosti zaposlenih u Apoteci Novi Sad, ali i daljoj perspektivi tog preduzeća.

Kako se navodi, javnost na ta pitanja nije dobila odgovore, a nastavljeno je i sa praksom kršenja prava zaposlenih.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga