Letnja akademija AER-a od nedelje u Vojvodini

"Multikulturalnost, multietničnost i multijezičnost - regionalna različitost kao preduslov za socioekonomski razvoj"

15. avg 2014

Letnja akademija Skupštine evropskih regiona (AER) biće održana od 17. do 23. avgusta u više gradova Vojvodine i na njoj će učestvovati više od stotinu učesnika iz 20 evropskih zemalja, najavili su danas organizatori.

AER je najveća evropska regionalna asocijacija, čiji je Vojvodina punopravna članica od 2002. godine.

Ana Tomanova Makanova, predsednica Organizacionog odbora Letnje akademije i potpredsednica Skupštine Vojvodine, kazala je na konferenciji za novinare da je ova manifestacija veoma značajna promociju čitave Srbije i Vojvodine u Evropi.

Prema njenim rečima, akcenat Letnje akademije je na vrednosti očuvanja i negovanja zajedništva različitosti u pokrajini, po kojima je ona prepoznatljiva.

„Vojvodina je odabrana za domaćina ovogodišnje Akademije kao jedinstvena multietnička regija koja se razlikuje od svih drugih regiona u Evropi. Ona je primer dobre prakse u očuvanja kulturnog nasleđa nacionalnih zajednica“, kazala je Tomanova Makanova.

Tomanova Makanova je precizirala da je tema ovogodišnje Letnje akademije „Multikulturalnost, multietničnost i multijezičnost – regionalna različitost kao preduslov za socioekonomski razvoj“. Navela je da će na Letnjoj akademiji učestvovati regionalni političari i službenici, mladi aktivisti u omladinskim regionalnim telima i političkim strankama, a troškove njihovog učešća na Akademiji snose regioni iz kojih dolaze.

Osim u Novom Sadu, program će se realizovati i u Sremskim Karlovcima, Kovačici, Belom Blatu, Carskoj bari, Subotici i u Beogradu, gde je poslednjeg dana planirana radna poseta Skupštini Srbije.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga