Lejdi Gaga cenzurisana u Kini

Kineske vlasti zabranile su emitovanje stotinak pesama na muzičkim internet sajtovima, što se odnosi i na numere svetskih zvezda kakve su Lejdi Gaga i grupa "Bekstrit Bojz"

25. avg 2011

Kineske vlasti zabranile su emitovanje stotinak pesama na muzičkim internet sajtovima, što se odnosi i na numere svetskih zvezda kakve su Lejdi Gaga i grupa „Bekstrit Bojz“. Kinesko ministarstvo kulture saopštilo je da je cilj zabrane uvođenje „reda“ na tržištu muzike na internetu sa kojeg moraju da se uklone pesme koje „nanose štetu kulturi u državi“.

Ministarstvo na svom sajtu nije objasnilo zašto se zabrana uvedena 19. avgusta odnosi i na pesme Lejdi Gage „The Edge of Glory“, „Hair“, „Marry the Night“ i „Bloody Mary“. Na listi pesama zabranjenih na internetu, na kojem u Kini vlada stroga cenzura, našle su se i numere „Bekstrit Bojza“, Bijonse i grupa „Simple Plan“ i „Tejk Det“.

Tu su i azijski izvođači, kao Tajvanka Čang Hui-mej, koja je omražena u Pekingu od kada je otpevala himnu Tajvana na inauguraciji bivšeg perdsednika Čena Šui-bjana 2000. Kineske vlasti povremeno zabranjuju koncerte određenih svetskih zvezda ili traže listu pesama koje će se izvoditi na koncertima.

U Kini je od 2010. neophodna dozvola za postavljanje pesama na muzičke internet sajtove, što se zvanično pravda i borbom protiv piraterije.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga