Leci-karikature koji optužuju gradonačelnika Novog Bečeja

Šućurovića optužuju da je u koaliciju sa SNS ušao zbog Šlezingerove palate

22. jul 2013

Građanima Novog Bečeja deljeni su leci sa karikaturama na kojima je predsednik te opštine Saša Šućurović optužen za finansijske malverzacije i za okretanje leđa dugogodišnjim političkim koalicionim partnerima.

Na karikaturama na letku Šućurović je prikazan kako razmišlja o evrima ispred Šlezingerove palate, jedne od najlepših zgrada u centru Novog Bečeja.

U toj opštini u maju mesecu Liberalno-demokratska partija (LDP), iz koje je i Šućurović, napravila je koaliciju za Srpskom naprednom strankom (SNS).

Opozicija u Novom Bečeju, predvođena Demokratskom strankom (DS), optuživala je posle toga Šućurovića da je omogućio zameniku predsednika opštine Miljanu Isakovu da kupi Šlezingerovu palatu i da je to bila „cena koalicije“ sa SNS.

Na karikaturama je prikazano i kako Šućurović radi iza leđa Tomislavu Ratkoviću iz DS-a, s kojim je dugo godina bio u koaliciji, kao i iza leđa Milivoja Vrebalova, koji je u tri mandata bio biran za predsednika opštine Novi Bečej.

Vrebalov je bio funkcioner LDP-a, a ove godine je prešao u DS. Na lokalnim izborima je bio nosilac liste koja je nosila njegovo a ne stranačko ime.

Lista istog naziva nastupala je i na lokalnim izborima u susednom Bečeju, a nakon izbora LDP je i u Bečeju napravio koaliciju sa SNS-om.

Vrebalov je danas potpredsednik Skupštine Vojvodine.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga