- Autonomija - https://www.autonomija.info -

LDP: Zašto pokrajinska vlast Partizanski put na Fruškoj gori naziva Grebenski put

Pokrajinski odbor Liberalno demokratske partije (LDP) zatražio je danas od čelnika Vojvodine da kažu da li je Partizanski put na Fruškoj gori preimenovan u „Grebenski put“, te da javnosti predstave Odluku o toj promeni ukoliko ona postoji.

Pokrajinski LDP je najoštrije osudio preimenovanje Partizanskog puta i zapitao da li je, ukoliko takva Odluka zaista postoji, ona doneta „proizvoljno i po želji pokrajinskih čelnika“.

„Na ovaj način se nastavlja dezavuisanje antifašisticke borbe u Vojvodini, koju su predvodili partizani uz podršku naroda. Kome smeta ovaj naziv puta, koji podseća na slavnu epopeju partizana pobednika i velike žrtve naroda Srema u borbi protiv okupatora“, zapitao je pokrajinski LDP.

U saopštenju te stranke se navodi da u Vojvodini, a naročito u Sremu, nije bilo „nijednog četnika“, već da su se tu borili partizani, te da pominjanje imena Grebenski put „izgleda kao da neko želi da izbriše partizane i tradiciju Sremaca“.

„Ovakav potez izazvao je revolt građana, posebno antifašista i njihovih potomaka, pa zahtevamo da se taj put zvanično opet zove Partizanski put“, dodali su iz PO LDP.

Partizanski put se u više navrata u poslednje vreme pojavljivao kao „Grebenski“ u zvaničnim saopštenjima pokrajine i u pojedinim medijima.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!