LDP: Zašto pokrajinska vlast Partizanski put na Fruškoj gori naziva Grebenski put

"Pokrajinski čelnici dezavuišu antifašisticku borbu u Vojvodini"

20. apr 2018

Pokrajinski odbor Liberalno demokratske partije (LDP) zatražio je danas od čelnika Vojvodine da kažu da li je Partizanski put na Fruškoj gori preimenovan u „Grebenski put“, te da javnosti predstave Odluku o toj promeni ukoliko ona postoji.

Pokrajinski LDP je najoštrije osudio preimenovanje Partizanskog puta i zapitao da li je, ukoliko takva Odluka zaista postoji, ona doneta „proizvoljno i po želji pokrajinskih čelnika“.

„Na ovaj način se nastavlja dezavuisanje antifašisticke borbe u Vojvodini, koju su predvodili partizani uz podršku naroda. Kome smeta ovaj naziv puta, koji podseća na slavnu epopeju partizana pobednika i velike žrtve naroda Srema u borbi protiv okupatora“, zapitao je pokrajinski LDP.

U saopštenju te stranke se navodi da u Vojvodini, a naročito u Sremu, nije bilo „nijednog četnika“, već da su se tu borili partizani, te da pominjanje imena Grebenski put „izgleda kao da neko želi da izbriše partizane i tradiciju Sremaca“.

„Ovakav potez izazvao je revolt građana, posebno antifašista i njihovih potomaka, pa zahtevamo da se taj put zvanično opet zove Partizanski put“, dodali su iz PO LDP.

Partizanski put se u više navrata u poslednje vreme pojavljivao kao „Grebenski“ u zvaničnim saopštenjima pokrajine i u pojedinim medijima.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga