LDP za suštinsko vraćanje imovine Vojvodini

LDP traži da se Vojvodini vrate prirodna bogatstva, dobra i imovina

21. sep 2011

Potpredsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) za Vojvodinu Dušan Mijić izjavio je danas da se ta stranka zalaže za “suštinsko” vraćanje imovine Vojvodini.

“LDP podržava ideju da Vojvodini treba da bude vraćena imovina koja joj je oduzeta sveopštom pljačkaškom centralizacijom u Srbiji devedesetih godina prošlog veka”, naveo je Mijić u saopštenju za javnost.

Dodao je da je njegova stranka zbog toga i predložila amandmane na Predlog zakona o javnoj svojini, kojima bi se, prema njegovim rečima, na najlakši način obezbedilo vraćanje imovine Vojvodini.

LDP predlaže da se zakonom uredi da su prirodna bogatstva, dobra u opštoj upotrebi i druga dobra od opšteg interesa koja se nalaze na teritoriji Vojvodine, u svojini pokrajine. Ta stranka traži i da se zakonom uredi da prirodna bogatstva, kao i sredstva koja koristi Vojvodina, njeni organi, organizacije i ustanove, budu takođe u javnoj svojini pokrajine.

LDP je pozvao sve kojima je „stalo do Vojvodine i do suštinske decentralizacije i napretka Srbije” da podrže amandmane, jer, kako je ocenio Mijić, oni garantuju da će Vojvodini i lokalnim samoupravama ono što im je oduzeto zaista i biti vraćeno.

Prema njegovim rečima, dosadašnja rasprava u javnosti i u Skupštini Srbije zapravo je samo išla ka tome da se „zamagli” suština pitanja svojine Vojvodine. „I oni koji se predstavljaju kao ‘zaštitnici vojvođanskih interesa’ i oni koji im oponiraju u stvari kao da žele da se ‘od šume ne vidi drvo’”, naveo je potpredsednik LDP-a.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga