LDP za jedinstveni vojvođanski front za ustavne promene

Jasno je da desničarska vlast sprema i dalje udare na Vojvodinu

21. jul 2012

Politički savet Pokrajinskog odbora Liberalno-demokratske partije (LDP) ocenio je danas da će se u Vojvodini stvoriti “jedinstveni front” za ustavne promene i najavio da će LDP u tome vrlo aktivno učestvovati.

“Stanje sa položajem Pokrajine mora se menjati. Jasno je da desničarska vlast sprema i dalje udare na Vojvodinu i tome će se političke snage okupljene oko LDP-a suprotstaviti argumentima”, navodi se u saopštenju za javnost.

Ocenjuje se da su odluke Ustavnog suda Srbije, kojima su suspendovane pojedine nadležnosti Vojvodine, bile očekivane, “u svetlu pobede nacionalističke desnice” na majskim izborima u Srbiji.

“U Vojvodini, nasuprot tome, pobedile su proevropske, demokratske partije koje na sasvim drugačiji način promišljaju autonomiju i ustavni položaj Pokrajine. Ove snage, uključujući i nevladin sektor i istaknute pojedince, nisu podržale ni Ustav koji na tzv. referendumu u Vojvodini nije prošao. Rezultati nametnutih ustavnih rešenja su prazna, nesadržajna autonomija, pa se čak i ona osporava”, piše u saopštenju.

Politički savet Pokrajinskog odbora LDP-a je novi organ te stranke, koja ima i Politički savet pri centrali u Beogradu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga