LDP: Vulinova izjava izraz dezorijentacije društva

Politički talog veliča Miloševićevu zločinačku politiku

13. avg 2016

Liberalno-demokratska partija (LDP) ocenila je danas da je izjava ministra za rad Aleksandra Vulina da je Haški tribunal potvrdio ispravnost politike bivšeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića izraz dezorijentacije društva.

„Današnje veličanje politike devedesetih, koja je dovela Srbiju na rub propasti, i besmisleno pravdanje Miloševića su izraz dezorijentacije društva i posledica su konstantnog koketiranja sa nacionalizmom i ratnom politikom na koje nija bila imuna nijedna vlada u poslednjoj deceniji“, ocenila je LDP u saopštenju.

Ta partija je saopštila da Srbija mir stabilnost i razvoj može naći samo kao deo Evropske unije, integrisana u region povezan razumevanjem i saradnje, a da će te ciljeve ostvariti kroz promenu sistema vrednosti i odustajanjem od politike koja je uništila zemlju i region.

„Besmislena veličanja Miloševića i okretanje glave od brojnih dokaza njegovih zločina, može biti izbor desnog političkog taloga, ali ne i većine ljudi koji čine normalno evropsko društvo, ni vlasti koja želi da vodi Srbiju ka Evropi“, dodato je u saopštenju.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je ranije danas da je Haški tribunal „potvrdio ispravnost politike“ bivšeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića.

„Haški tribunal dobije zadatak da nas pomiri, zemlje u regionu, da nas stavi u jednu ravan. To nije uspeo. E pa kada takav tribunal prizna da Milošević nije učestvovao u organizovanom zločinačkom poduhvatu onda je jasno da je Srbija bila u pravu“, rekao je Vulin, komentarišući pisanje pojedinih medija da je Milošević posthumno oslobođen optužbi za zločinačko udruživanje tokom rata u Bosni i Hercegovini.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga