LDP Vojvodine: Formirati Vojvođanski politički front

"Vojvodini su potrebni i pamet i snaga, ali pre svega jedinstvo u borbi”.

03. okt 2015

Liberalno-demokratska partija (LDP) Vojvodine saopštila je danas da se zalaže za formiranje Vojvođanskog političkog fronta i podržala najavljene protestne šetnje i marševe za promenu položaja te pokrajne.

“Nedopustivo je da Vojvodina nema političku snagu koja bi se poštovala u Srbiji i u svetu, da moljaka u predsoblju Skupštine ili Vlade Srbije da joj se kao prosjaku udeli, ukoliko se uopšte po neko smiluje da uvaži vojvođanske zahteve. Vojvodina se osporava i zatire od desničara i centralista”, navodi se u saopštenju LDP-a Vojvodine, koje je potpisao potpredsednik stranke Dušan Mijić.

On je dodao da se LDP Vojvodine zalaže za formiranje Vojvođanskog političkog fronta, koji bi okupio stranke i nevladine organizacije koje se zalažu za promenu položaja Vojvodine.

“Zbog toga je borba za potpuno drugačiji položaj Vojvodine u novom ustavu moguća samo zajedničkim zalaganjem za Vojvodinu i njen novi osnovni zakon, kojim bi u složenoj državi imala ustavnu autonomiju”, piše u saopštenju.

Mijić je naveo i da LDP podržava “Šetnju za Vojvodinu”, koju su za 5. oktobar najavili Vojvođanski klub i Vojvođanska partija, kao i “Marš za Vojvodinu”, za koji se zalaže organizacija Mlada Vojvodina i ocenio da su Vojvodini potrebni “i pamet i snaga, ali pre svega jedinstvo u borbi”.

“Podržavamo svaku političku akciju kojom se aktuelizuje pitanje Vojvodine sa željom da se međusobne političke optužbe u Vojvodini prenesu na međusobnu političku podršku ka zajedničkom cilju”, navodi se u saopštenju za javnost.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga