LDP: Vojvodina da upravlja svojom putnom mrežom

Ako je Vojvodina deo Srbije, treba joj dozvoliti da upravlja sopstvenom putnom mrežom

08. jul 2013

Liberalno-demokratska partija (LDP) ocenila je danas da su građani Vojvodine „po ko zna koji put“ postali žrtve rebalansa budžeta Srbije, jer se odustalo od izgradnje 36 kilometara puta Novi Sad-Ruma i tunela kroz Frušku goru, i zatražila da Vojvcodina upravlja sopstvenom putnom mrežom.

„Čekati još nekoliko decenija, dok vizija razvoja dobaci dalje od ministarskih i predsedničkih zavičaja postaje besmisleno. Za to vreme, građanima Iriga 8.000 kamiona dnevno prođe pored dnevne sobe. U takvim uslovima niko više u Evropi ne živi“, naveo je novosadski odbor LDP-a u saopštenju za javnost.

Ta stranka je ocenila da je ovaj put i regionalna ekonomska „žila-kucavica“, ali i veoma važna saobraćajnica sa ekološkog stanovišta, jer sadašnji put prolazi kroz srce Nacionalnog parka Fruška gora.

„Vojvodini je, ako se smatra delom Srbije, neophodno dozvoliti da sama upravlja, gradi i razvija sopstvene puteve, što se sudeći prema poslednjim odlukama, dok je ova vlast na čelu zemlje, sigurno neće desiti“, piše u saopštenju.

LDP je pozvao one koji su na sav glas u kampanji koristili pojmove „regionalizacija“ i „ravnomeran razvoj cele države“, kao i „modernizacija Srbije“, da se umesto praznih reči, „provozaju“ obilaznicom oko Rume ili pregledaju stanje većine puteva u Vojvodini, koje su „ispod svakog proseka, čak i u odnosu na ostatak države“.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga