LDP: Vlada da preispita naftno-gasni sporazum sa Rusijom

Sporazum poguban za nacionalne i državne interese

29. maj 2015

Liberalno demokratska partija (LDP) zatražila je danas od Vlade Srbije da preispita naftno – gasni sporazum sa Rusijom, ocenjujući da je to prilika za Vladu i Aleksandra Vučića da pokažu da i rade ono što govore.

U saopštenju LDP se navodi da ta stranka već sedam godina, ukazuje na štetne posledice naftno – gasnog sporazuma sa Rusijom koji je potpisan 2008. godine i koji je neodrživ, a u nekim svojim elementima poguban za nacionalne i državne interese.

„Tim sporazumom smo praktično sve svoje resurse i monopol dali besplatno u ruke drugoj državi, a za uzvrat nismo doblii ništa“, poručuje se u saopštenju LDP.

U njemu se pozdravlja stav da se u Srbiji prekine sa energetskim monopolom Rusije. „Takav monopol nas stavlja u zavisnost  i direktno zadire u suvereno vođenje spoljne i bezbednosne politike, a obesmišljava tržište i ekonomski racionalni izbor pri obezbeđivanju energetske bilanse“, navodi se u saopštenju.

U LDP su istakli da se nadaju da saopšteni stav Vlade Srbije u Tirani nije samo retoričke prirode pred Vučićev put u Vašington, nego da je racionalan izbor i opredeljenje.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga