LDP: Trideset godina od početka pustošenja i upropaštavanja Vojvodine

“Vreme je da se kaže dosta centralizovanoj i neodgovornoj vlasti, koja ne mari za građane Vojvodine”

06. okt 2018

Pokrajinski odbor Liberalno-demokratske partije (LDP) zahtevao je danas, povodom 30. godišnjice od “jogurt revolucije” kojom je Miloševićev režim ukinuo autonomiju Vojvodine, da se toj pokrajini vrati ustavni položaj Vojvodine, koji će omogućiti njen normalan razvoj i vraćanje onoga što joj je oduzeto.

“Vreme je da se kaže dosta centralizovanoj i neodgovornoj vlasti, koja ne mari za građane Vojvodine”, naveo je LDP u saopštenju za javnost i podsetio da je Vojvodina u Jugoslaviji bila njen najrazvijeniji deo, posle Slovenije.

Dodaje se da je rušenje autonomije Vojvodine bilo protivustavno jer je ta pokrajina bila konstitutivni deo Jugoslavije i ocenjuje da je centralistička politika Srbije “opustošila” Vojvodinu i finansijski i materijalno je “upropastila”.

“Nastupilo je vreme bahatosti, primitivizma i netolerancije, kako bi se uništila srž zajedničkog i multinacionalnog viševekovnog živote Vojvođana. I sve ostale vlasti su nastavile da Vojvodinu smatraju za plen i ‘siguran’ glas”, piše u saopštenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga