LDP: Tadić će biti kažnjen u Vojvodini

U Tadićevo vreme prodat je NIS i donet Ustav Srbije

20. feb 2014

Pokrajinski odbor Liberalno-demokratske partije (LDP) ocenio je danas da će koalicija okupljena oko Nove demokratske stranke (NDS) Borisa Tadića biti „kažnjena“ od strane glasača u Vojvodini na predstojećim izborima, jer je njen lider oduvek znao šta pokrajini treba, ali je propustio priliku da to uradi dok je bio na vlasti.

Pokrajinski LDP je podsetio Tadića da je za vreme dok je bio predsednik DS-a i Srbije donet Ustav Srbije iz 2006. godine koji je štetan za Vojvodinu, ali i da je sklopljen štetni ugovor sa kompanijom Gasprom njeft iz Rusije.

„Nabrajajući svoje uspehe u privlačenju stranih investitora juče u Kikindi, Boris Tadić je zaboravio da spomene Gasprom njeft i NIS koji u Kikindi eksploatacijom banatske nafte zarađuju godišnje 700 miliona dolara. Tadić je zajedno sa Vojislavom Koštunicom (DSS) doveo tu kompaniju i predao joj, gotovo budzašto, banatska naftna polja“, navodi se u saopštenju LDP-a.

LDP je upozorio da bi Kikinda trebalo da je ekonomski napredovala i profitirala od eksploatacije nafte, ali da se sam Tadić mogao lično uveriti „kako Kikinda izgleda od posledica njegove transakcije – kao kuvajtska pustinja“.

Dodaje se da će se LDP stranka zalagati za redefinisanje energetskog sporazuma sa Ruskom federacijom, za donošenje novog Ustava Srbije, ali i za činjenicu da poljoprivredu u pokrajini treba da vodi Vlada Vojvodine, a ne Vlada Srbije.

„Bivši ministar poljoprivrede (Dušan Petrović), zapamćen je u Vojvodini kao čovek koji se nije razumeo u njenu poljoprivredu, jer se ona razlikuje od poljoprivrede brdskih predela. To se može primetiti golim okom, ali se nije primećivalo u agrarnom budžetu ministra Petrovića“, dodao je LDP u saopštenju koje je potpisao predsednik Pokrajinskog odbora Dušan Mijić.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga