LDP: Srbija da se uzdrži od mešanja u unutrašnje stvari Crne Gore

"Konačno moramo da shvatimo da je Crna Gora odabrala svoj put, koji podrazumeva regulisanje unutrašnjih odnosa za koje ne mora i ne treba da polaže račune Srbiji"

01. dec 2018

Srbija treba da se uzdrži od bilo kakvog mešanja u unutrašnje stvari Crne Gore, a delovi vlasti, ili deo opozicije koji predstavlja Savez za Srbiju, moraju razumeti da je Crna Gora nezavisna država i kao takva sama donosi odluke, saopštila je danas Liberalno-demokratska partija (LDP).

Iz te partije su poručili, da ne treba „glumiti tužioce i sudije“, jer takvo mešanje neće pomoći jednom od lidera Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću.

„Sada su ti delovi vlasti i opozicije ujedinjeni, kao što su bili ujedinjeni u odbrani paravojnog kampa za decu na Zlatiboru, jer razlike između njih suštinski ni nema, osim što glume jedni drugima protivnike po potrebi“, ocenio je LDP.

U saopštenju se ističe da Srbija mora da se ponaša na takav način da brani sopstvene interese, bez uplitanja u dnevnu politiku onih država od kojih sutra očekuje partnerstvo i zajednički rad.

„Svaka zemlja za sebe odlučuje o sopstvenoj budućnosti i konačno moramo da shvatimo da je Crna Gora odabrala svoj put, koji podrazumeva regulisanje unutrašnjih odnosa za koje ne mora i ne treba da polaže račune Srbiji“, poručli su iz LDP-a.

Savez za Srbiju apelovao je ranije danas na Vladu Srbije da od crnogorske vlade zahteva puštanje na slobodu Medojevića, jer „represiji prema političkim neistomišljenicima nema mesta u 21 veku“.

Medojević je uhapšen u noći između četvrtka i petka, po izasku iz parlamenta, a po nalogu koji je izdao podgorički Viši sud u predmetu formiranom povodom tvrdnji o primanju i davanju mita.

Viši sud odredio je Medojeviću zatvor od dva meseca, jer je odbio da svedoči u tom predmetu formiranom u Specijalnom državnom tužilaštvu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga