- Autonomija - https://www.autonomija.info -

LDP: Sramna potvrda presude članovima Inicijative mladih za ljudska prava

Liberalno-demokratska partija (LDP) ocenila je danas da je poražavajuća i sramna potvrda presude članovima Inicijative mladih za ljudska prava kojom se proglašavaju krivim zbog svog suprotstavljanja tribini na kojoj je govorio osuđeni ratni zločinac Veselin Šljivančanin.

“Osuđeni su oni koji su imali hrabrosti da iskažu svoje neslaganje sa idejama onih koji su trajno sramotili ovu zemlju i sve građanke i građane u njoj, sprovodeći zločinačku politiku. Takođe, po ko zna koji put, žrtve su proglašene krivima, a oni koji su činili zločine dobili su satisfakciju, kao i oni koji su fizički napali članice i članove Inicijative”, naveo je LDP u saopštenju za javnost.

Dodali su da oni koji donose ovakve presude moraju biti svesni posledica koje to nosi sa sobom, jer je opasno da se od ubica prave uzorni građani, a od hrabrih građanki i građana krivci koji se onda gone po sudovima, naterani da plaćaju besmislene kazne.

“Pružamo još jednom podršku članicama i članovima Inicijative mladih za ljudska prava, jer njihovo nepristajanje da ćute, u zemlji u kojoj su zločinci heroji a žrtve krivci, podstrek je svima i lekcija kako se čuva čast svim ljudima u Srbiji”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!