- Autonomija - https://www.autonomija.info -

LDP: Šešeljeva izjava o pomilovanju Đinđićevih ubica opasna

Liberalno demokratska partija (LDP) saopštila je danas da je opasna izjava predsedničkog kandidata Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja da će, ako bude izabran, pomilovati ubicu premijera Srbije Zorana Đinđića

„Izjava Vojislava Šešelja o pomilovanju Zvezdana Jovanovića dokaz je ludila kojeg je Šešelj bio talac čitavog svog života i koje je na sraman način koristio da besomučno truje ovu zemlju i njene građane“, naveo je LDP u saopštenju.

Kako se dodaje, žrtvu koju je Zoran Đinđić podneo u svojoj beskompromisnoj borbi za drugačiju Srbiju niko ne sme i ne može da negira, a ponajmanje Šešelj koji je simbol svega najgoreg u ovoj zemlji.

LDP je podsetio da je predložio da Šešelja, kada je došao iz Haga, nadležno tužilastvo sasluša i ispita njegovu ulogu u pripremi atentata na Zorana Đinđića.

„Opasnost koju nosi ovakva izjava prevazilazi dnevno-političke političke obračune i zato kao društvo ne smemo ostati nemi“, naveo je LDP i dodao da će uvek biti brana nacionalističkim i retrogradnim snagama zbog kojih je Srbija u prethodnim decenijama najviše stradala.

Šešelj je juče za Radio-televizije Vojvodine rekao da bi, ako bude izabran za predsednika Srbije, pomilovao Zvezdana Jovanovića koji je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva Đinđića 12. marta.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!