LDP: Ratni zločini ne zastarevaju

NVO i Zaštitnik građana nisu vreće za udaranje

16. feb 2015

Tužilaštvo za ratne zločine, nevladine organizacije koje se bave ljudskim pravima i pomirenjem u regionu i Zaštitnik građana nisu vreće za udaranje na kojima pojedini političari mogu da dokazuju svoj patriotizam, saopšteno je danas iz Liberalno demokratske partije (LDP).

U saopštenju te partije se ističe da ugled Srbije nikako ne mogu da uruše pravosudni organi i nevladine organizacije koje se bave sukobima na prostoru bivše Jugoslavije zato što oni pokušavaju da saznaju istinu i procesuiraju zločince.

U isto vreme, ocenjuje se, ugled Srbije svakako mogu da naruše političari koji koristeću staru i dobro poznatu retoriku napadaju Tužilaštvo za ratne zločine i nevladine organizacije koje se bave ljudskim pravima.

U saopštenju se poručuje da ratni zločini ne zastarevaju. „Dužnost naše države i našeg društva je da se suoči sa prošlošću u interesu svih građana u čije ime su činjeni ti zločini“, dodaje se.

U saopštenju se ocenjuje da je u interesu svih da se istraže svi navodi za sva lica koja se vezuju za izvršenje ratnih zločina.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga