LDP: Radikalizovaće se pitanje Vojvodine

Vojvodina se u borbi mora osloniti na sve unutrašnje snage i unutar sebe pronaći odgovor na novonastalu situaciju

19. dec 2013

Posledica odluka Ustavnog suda Srbije o ukidanju odredaba Statuta Vojvodine, biće radikalizacija pitanja Vojvodine, saopštio je danas Pokrajinski odbor Liberalno-demokratske partije (LDP).

„Ustavni sud Srbije je svojom presudom praktično ukinuo Statut Vojvodine i onemogućio da se rešenje pitanja Vojvodine pronađe u okvirima postojećeg Ustava“, kaže se u saopštenju LDP koje je potpiso predsednik pokrajinskog odbora Dušan Mijić.

U saopštenju se podseća da je LDP bio protiv donošenja Ustava iz 2006. godine, te da je tada upozoravao da će takav ustav biti generator krize.

Dodaje se da potrebno pronaći „kosenzus, poštovanje i samopoštovanje u Pokrajini”, kako bi se pronašlo realno rešenje za Vojvodinu u konfuziji koja je stvorena odlukama Ustavnog suda.

„Vojvodina se u borbi za takvo rešenje mora osloniti na sve unutrašnje snage i unutar sebe pronaći odgovor na novonastalu situaciju”, kaže se u saopštenju.

LDP je pozvao sve političke stranke u Pokrajini, nevladine organizacije i civilni sektor, a pre svega građane, na dogovor o Vojvodini i njenom novom ustavnom ustrojstvu.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga