LDP: Preovladava strah zaposlenih od partija i otkaza

"Danas je u Srbiji rad degradiran i slabo plaćen"

30. apr 2018

Liberalno demokratske partija Vojvodine (LDP) čestitala je danas svim građanima Prvi maj, Međunarodni praznik rada, uz ocenu da se iz godine u godinu u Srbiji i Vojvodini pogoršavaju uslovi rada, pre svega materijalni.

„Danas u Srbiji rad je degradiran, slabo plaćen. U javnom sektoru preovladava strah zaposlenih od partija, nestručnih rukovodilaca i otkaza“, naveo je vojvođanski LDP.

U saopštenju te stranke navodi se da je pravo na rad osnovno ljudsko i građansko pravo, ali da on „čoveku mora da garantuje sigurnu egzistenciju za njega i porodicu“.

„Rad koji nije eksploatacija, presija, uslovljen, rad koji čoveka čini zadovoljnim i omogućava mu, ne samo život, već i sve sadržaje društvenog bića“, ocenio je LDP.

U čestitki za Prvi maj, LDP je istakao da postoje i poslodavci koji vode računa o svojim zaposlenima i stimulišu ih, ali da je to u Srbiji retkost.

„Obaveza je svih progresivnih snaga u društvu, a posebno partija koje vode računa o pravima i slobodama građana, da utiču na poboljšanje uslova rada, pre svega finansijskih, kako bi zaposleni, a posebno radnici dostojno živeli od svog rada“, poručuje LDP.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga