LDP pozvao na stvaranje fronta za odbranu Vojvodine

“Počelo je bezumlje, podaništvo i sistemsko pljačkanje svih resursa, sve pod vidom borbe protiv autonomaša i separatizma”

30. dec 2015

Pokrajinski odbor Liberalno-demokratske partije (LDP) pozvao je danas sve političke i društvene snage koje se zalažu za širu autonomiju Vojvodine da se ujedine i naprave “odlučan front” borbe za autonomiju te pokrajine.

“Sada je poslednji trenutak da se udruže i ujedine, sve snage za odbranu ostataka Vojvodine i vraćanja njenih izvornih prava. Sve političke snage, institucije, nevladin sektor, pojedinci i grupe, moraju se ujediniti i napraviti odlučan front borbe za građane Vojvodine i njihove autonomije. Pokrajinski odbor LDP-a shvata istorijsku odgovornost i poziva sve snage na zajedničku akciju”, navodi se u saopštenju za javnost.

Ta stranka je optužila Srpsku naprednu stranku da je njena politika prema Vojvodini “vrhunac SPS -SRS programa, malo sofisticiranija i slatkorečitija”.

“Počelo je bezumlje, podaništvo i sistemsko pljačkanje svih resursa, sve pod vidom borbe protiv autonomaša i separatizma”, piše u saopštenju.

Ocenjuje se da će građani Vojvodine u narednim mesecima prisustvovati “završnim činovima realizacije jedne pogubne i bahate politike, ekonomskog, socijalnog, institucionalnog i kulturnog devastiranja Vojvodine”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga